Kupovina Nekretnine

Zainteresovani ste da kupite nekretninu u Nišu? Na pravom ste mestu!

Kupovina Nekretnina


Kupovina nekretnine, kuće, stana ili poslovnog prostora je jedan od najvažnijih finansiskih odluka koju pojedinac ili porodica mogu da donesu u svom životu. Sreća po vas Kitić Nekretnine su ovaj proces podelile u nekoliko koraka:

     1. Da li ste spremini da postanete vlasnik nekretnine?

Ne važno je da li planirate da kupite svoju prvu nekretninu ili poslednju, kupovina nekretnine je jako velika finansiska ali i emocionalna odluka koja zahteva iskustvo i podršku profesionalnog posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti.

     2. Odaberite pravu ageciju za nekretnine i posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti

Kako bi obezbedili viši stepen pravne sigurnosti potrošača i privrednika koji koriste usluge posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije je 2015 godine unapredilo zakon o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti. Danas, posrednik koji nije upisan u Registar Posrednika ne i ispunjava zakonske uslove za obavljanje poslova posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti poslovanja nije legalno.

      Šta to zači za vas?

Kada planirate da angažujete agenciju za nekretnine ili agenta, jako je važno je da je agencija ili agent stekao pravo na rad i ima položeni stručni ispit. Takođe je jako važno da zadobijete poverenje agenta. U celokupnoj organizaciji formi i formulara, ugovora o kupoprodaji, inspekciji, marketingu, ceni i pregovorima, najviše ima smisla da sarađujete sa agentom za nektetnine ili agencijom za nekretnine koja je profesionalac i poznavalac delu grada za koji ste zainteresovani da kupite svoju prvu nekretninu.

    3. Kredit ili Gotovina?

Većina kupaca koji po prvi put kupuju nekretninu zahteva stambeni kredit u koliko plaćanje neće biti obavljeno gotovinom. Naša agancija za nekretnine sarađuje sa velikim brojem banaka u Nišu. Privedite pažnju koji stambeni kredit odaberete, s obzirom da postoji puno opcija. Mi konstantno savetujemo naše klijente da urade svoj domaći zadatak i da posete nekoliko banaka gde mogu da dobiju stambeni kedit. U zavisnisti od prihoda i učešća koji ste spremni da date, saznaćete iznos koji će vam banka odobriti pri kupovini nekretnine.  Većina banaka omogućava odobrenje kredita u roku od 30 dana. Međutim, retko se desi da je kredit odobren u roku od 30 dana. U proseku treba 45 dana da dobijete odobrenje kredita. Važno je da sa bankom gde aplicirate za stambeni kredit, postavite realna vremenska očekivanja, kako bi proces kupovine bio jako smireniji.

    4. Izbor Nekretnine

Brz pregled nekretnine na našem sajtu će da vam omogući pristup najvećom broju nekretnina koje su u ponudi u Nišu. Pri prvoj poseti našeg tima, mi ćemo dobiti na uvid tip nekretnine za koju ste vi zainteresovani i samim tim vam znatno pomoći da odredimo lokaciju i tip nekretnine naspram vašem budžetu koji vama najviše odgovora.

Proces potražnje nekretnine može da potraje mesecima, tako da preporučujemo strpljenje i poverenje u vašeg agenta za nekretnine. Ono što predstavlja naš tim drugačijim od ostalih u Nišu je da mi imamo pristup nekretnina koja tek treba da izađu na tržište. S obzirom da naši kupci kroz saradnju sa nama dobijaju ekskluzivni pristup nekretnina i mogućnost kupovine, često jako brže doću do željenog stana i svoje kuće iz snova. Važno je da napomenemo da mi sarađujemo sa nekoliko profesionalnih agencija za nekretnine u gradu koje dele sa nama slični pristup poslovanja sa svojim klijentima. Mi takođe sarađujemo sa nekoliko agencija za nekretnine iz Beograda i Novog Sada.

   5. Našli smo nekretninu koja nama odgovara. Šta sada?

Kada dođemo do željene nekretnine, jedan od naših posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti će sastaviti predugovor o kupovini nekretnine. Potpisivanjem predugovora daje se kapara i isplaćuju se troškovi vezane za kupovinu nekretnine. U predugovoru se definiše krajnji rok kada će se potpisati ugovor i isplatiti ostatak cene nekretnine koji je preostao nakon kapare. U koliko imate ikakva pitanja pri potisivanju predugovora i ugovora, obavezno pitajte svog posrednika. Nemojte da zaboravite da je ovo jako velika finasiska odluka koju ćete da donesete i jako je važno da poznajte ceo proces i terminologiju pri kupovini nekretnine.

   6. Useljenje

Nakon ispunjena uslova ugovora treba strpljivo dočekati dan useljenja. Naš tim sarađuje sa kompanijom za useljenje i možete pitati jednog od naših agenta o detaljima. Ako vam je potrebna pomoć da nađete dobrog molera ili vodoinstalantera, mi vam takođe možemo preporučiti profesionalce sa kojima mi često sarađujemo.